Referenssiasiakas #2 - Saariselän Giitu

20.01.2025

Saariselältä, Inarin kunnasta, löytyy moderni gastropub Giitu johon päädyin töihin puolivahingossa. Olin tullut töihin ihan muihin asioihin mutta (onnekseni) nuo työt peruuntuivat. Kuulin Giitusta jossa ravintolan tilanne oli ns. räjähtänyt käsiin keittiön auettua. Suuri kysyntä yllätti kaikki - omistajista lähtien.

Soitin Giituun ja sain kyydin järjestymään samoin tein, työhaastattelua kesti 15 sekuntia, takahuoneesta firman huppari niskaan ja hommiin. Päivän asiakaskunta oli melko pitkälti Britti-turisteja joita riitti päivän aikana täyttämään talon oikeastaan koko siksi ajaksi kun keittiö oli auki. Onneksi englanti on minulle kuin toinen luonto ja Giitun systeemit sitä verta pitkälle mietittyjä että itse työ oli varsin helppoa.

Työhaastattelu kesti 15 sekuntia...

Giitun päätuote on burgerit. Ja vaikka itse työväkeä olenkin niin täytyy sanoa että ovat kyllä hyviä. Burger-listalla ei ole erikoisuuden tavoittelua sen itsensä vuoksi vaan hyvin mietittyjä perus-comboja joista löytyy jokaiselle jotain. 

Bonuksena se että burgerit saa modattua halutessaan gluteiinittomiksi tai vegaanisiksi pihviä ja sämpylää vaihtamalla. Vielä ei ole tullut vastaan asiakasta jolle ei saataisi aikaan toiveiden mukaista ruokaa.

Giitu on myös baari...

Giitu on myös baari joka on alkanut muodostua monen Saariselkäläisen toiseksi olohuoneeksi. Giitun cocktailtarjonta on klassikkopainotteinen ja se näkyy tuotevalikoimassa. Viskien ja ginien ystävät on huomioitu useiden vaihtoehtojen voimin ja salmari sekä Wallu valmistetaan itse. Baarissa on myös erikoiskahvikone (harvinaisuus näillä leveysasteilla) jonka tuotteita käytetään varsin kiitettävään tahtiin.

Itse toki toivoisin baariin makuvodkasarjaa, enemmän tuoretuotteita sekä blenderiä. Mutta kaikkea ei varmaan voi saada ja baarin valikoima on jo nyt varsin kattava. Lisäksi baarin perimä vanha koneravistin (piikki) on kyllä huikea laitos joka ansaitsee maininnan.

Viinejä on neljää valkoista ja neljää punaista. Yksi rosee, yksi kuohuviini (piccolona ja isona pullona)... siinä tarjonta viinien osalta. Erikoisoluita on toistakymmentä erilaista ja ompa mukaan saatu mahdutettua yksi kovemman luokan siiderikin (Thatchers Vintage) - yksityiskohta joka valitettavan usein unohtuu.

Baari on tilava ja uutuuden kiiltävä. Käytössä on erittäin hyvin asemoitu Draughtmaster-järjestelmä jonka ansiosta hanatuotteiden tynnyrivaihdoista aiheutuva vaahtohävikki on lähellä nollaa. Hanatuotteet - Karhu, Brooklyn Breweryn IPA sekä Kronenbourgin Blanc täyttävät suurimman osan oluenystävien toiveista. Lisäksi hanassa myös KOFFin lonkero. 

Kokonaisuutena kauteni Giitussa oli varsin onnistunut. Ostin uusille yrittäjille lahjaksi setin drinkkikortteja joista molemmat omistajista kiittelivät myöhemmin facebookkia myöten. Hyvä boogie, henkilökohtainen palvelu ja asiantunteva meininki - niistä on niin Giitu kuin Helke soundsystems tehty.


++Sakari Helke

President, Helke soundsystems OY